Yaz sağanakları bastıracak o bölgeye uyarı var

Yaz sağanakları bastıracak o bölgeye uyarı var
Yaz ayının kavurucusunda bir anda sağanak görmek bir başka olsa gerek ancak önümüzdeki en kısa sürede altta adı geçen illerimizde bu olacak işte detaylar.

Bugün Türkiye genelinde sıcak hava etkisini sürdürüyor bazı bölgelerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi buluyor. Batı bölgelerinde kısa süreli yaz sağanakları bekleniyor. İstanbul'da kısa süreli yağmurlar görülecek ve sıcaklık 31 derece olacak. İzmir ve Bursa'da nemli ve bunaltıcı hava hakim perşembe günü sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara'da 33 derece sıcaklık ve cuma günü sağanak yağmur var. Antalya'da kısa süreli yağmur geçişi olacak.

Marmara Bölgesi'nde özellikle Çanakkale-Balıkesir arasında kuvvetli sağanaklar bekleniyor. İç Anadolu'da kısa süreli yağışlar Eskişehir-Çankırı arasında görülecek cuma günü ise Konya ve Kırıkkale'ye ulaşacak.

Ege Bölgesi'nde artan nem birçok şehirde kısa süren sağanaklara neden olacak. Akdeniz'de sahiller çok nemli ve bunaltıcı yerel yağışlar Isparta ve Burdur'da görülecek. Karadeniz'de yerel sağanaklar Bolu Kastamonu Trabzon ve Gümüşhane civarında bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Erzincan-Erzurum arasında yağışlar kısa süreli olacak ancak hafta sonu şiddetlenecek. Güneydoğu'da sıcaklıklar yeniden 40 dereceye ulaşıyor Diyarbakır 40 Şanlıurfa 41 derece olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.