İşte Yeni Kararlar... Onu yapanlara Yüklü PARA cezası var

İşte Yeni Kararlar... Onu yapanlara Yüklü PARA cezası var
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, o şikayetleri önlemek amacıyla yeni düzenlemeler yaparak o ortamlarda şikayete konu olan davranışı yapanlara para cezaları uygulamasını güncelledi.

Duyarlı çevre iyi bir apartman hayatı ve komşunun hakkına girmeme konusunda mükemmel bir adım daha atan bakanlık güzel bir karar daha imza atıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı apartmanlarda gürültü kirliliğini önlemek amacıyla yeni düzenlemeler getirdi. 2024 yılı itibarıyla gürültü yapanlara uygulanacak para cezaları artırılarak 7 bin 667 TL olarak belirlendi.

Bakanlık aldığı bu güzel yeni kararla ceza kat sayısını artırıp artık bu konuda apartman hayatında bir birini rahatsız etme devrini bitiriyor. Bu ceza 2023 yılındaki 4 bin 831 TL cezanın 2 bin 836 TL artırılmış hali. Gürültü yapan komşulara yönelik şikayetler Alo 181 hattı üzerinden yapılabilecek.

Sorunu çözmek için apartman yönetimine başvurulabilir belediye zabıtasına şikayette bulunulabilir veya sulh hukuk mahkemesine gidilerek gürültü yasağı talep edilebilir. Tüm yöntemler sonuç vermezse Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 25. maddesi uyarınca tüm kat malikleri birleşerek gürültü yapan komşunun evini satın alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.