Yeni Tehlike! O Alanyalı çocuklara zarar veriyor, beynin çalışmasını yavaşlatıyor!

Yeni Tehlike! O Alanyalı çocuklara zarar veriyor, beynin çalışmasını yavaşlatıyor!
 Yazar / Alanya Medya
Yanlış beslenme hatası uzun yıllar kalıcı hale gelebilecek bazı problemlere sebep oluyor. Uzmanlar özellikle aileleri uyarıyor. İşte çocukları bekleyen o büyük tehlike

Okulların açılmasına kısa bir süre kala uzmanların gündeminde yine çocuklar yer alıyor. Yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle beyin sağlığı olumsuz olarak etkilenen çocukların zamanla beyin çalışmaları da yavaşlıyor. Hafıza problemlerinin arttığı ve unutkanlık probleminin genç yaşlara kadar düştüğü bir dönemde ne yapmak gerekiyor?

Beyin üzerinde olumsuz etkiye sebep olabilecek bazı gıdalar tespit edildi. Özellikle üç beyaz arasında yer alan şeker ve doymuş yağlar beynin çalışmasını yavaşlatıyor. Çikolata, kızarmış patates ya da kremalı bir pasta beyinin çalışmasını yavaşlatacak ve unutkanlığı tetikleyecek en büyük düşmanlar…

Çocukları Ruhsal Bunalıma Sürüklüyor!

Fonksiyonel olarak beynin kapasitesini zayıflatarak zihinsel performansı düşüren ve çocuklarda algı kapanmasına sebep olan bu durumu ailelerin önlemesi gerekiyor. Doğru beslenme alışkanlıkları kazandırarak erken yaşlarda karbonhidrattan uzaklaştırmak hem dikkat dağınıklığını önlüyor hem de çocuğun öğrenme sürecinde oluşabilecek unutkanlığı ya da öğrenme güçlüğü problemini ortadan kaldırıyor.

Kısa sürede enerji veren ve dopamin salgısını hızla arttıran şekerli ve işlenmiş gıdalar aslında beyin üzerinde ciddi olumsuz etkiler gösteriyor. Beyin probiyotiklerini bozuyor, anksiyete, kaygı ve depresyon gibi farklı ruhsal problemlere sebep olabiliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.