Yurt dışı çıkışında Harç mı arttı Yeni bir vergi kapıda mı

Yurt dışı çıkışında Harç mı arttı Yeni bir vergi kapıda mı
Yeni vergi mi geldi yurt dışına çıkışta yeni bir vergi mi esas olacak işte bunlara ait yeni konu detayları şu şekildedir.

Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni Vergi Paketi yurt dışı çıkış harcına büyük bir zam getirmeyi planlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu düzenlemenin özellikle deprem yaralarının sarılması amacıyla düşünüldüğünü belirtti.

Şimşek mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL’ye yükseltilmesinin gündemde olduğunu ancak 23 yaşına kadar olan öğrencilerden bu harcın alınmamasının planlandığını ifade etti.

Deprem sonrası oluşan büyük mali yükleri hafifletmek amacıyla düşünülen bu artışın hükümetin yeni vergi yükü getirmeden mevcut vergilendirilmemiş alanlardan kaynak yaratma stratejisinin bir parçası olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.