Zamlı sigara fiyatları içicisini şaşırtabilir

Zamlı sigara fiyatları içicisini şaşırtabilir
Temmuz ayında sigara fiyatlarına yeni zamlar bekleniyor ve bu vatandaşların bütçesini daha da zorlayacak. Yeni Özel Tüketim Vergisi düzenlemeleri nedeniyle sigara fiyatlarında önemli bir artış öngörülüyor.

Temmuz ayında Türkiye'de sigara fiyatlarına gelecek yeni zamlarla birlikte en ucuz sigara paketinin 66 TL olacağı öngörülüyor. Bu artış Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemelerindeki değişikliklerle birlikte vatandaşın bütçesini daha da zorlayacağa benziyor.

Türkiye'de içicisinin sıkça kullandığı o sigara fiyatlarına yeni zamlar gelecek ve en ucuz sigara paketinin 66 TL olması bekleniyor. Yeni Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemeleriyle sigara fiyatlarında önemli bir artış öngörülüyor bu da vatandaşın mali yükünü daha da artıracak.

Sigara Fiyatlarında Beklenen Artış ve Nedenleri

Yılın ilk yarısında sigara fiyatlarına gelen ardışık zamlar tüketiciyi zorlamıştı. Temmuz ayında uygulanacak ÖTV artışıyla fiyatlar daha da yükselecek. Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) yılın ikinci yarısında %20’nin üzerine çıkması bekleniyor ve bu durum sigara fiyatlarını daha da artıracak.

Sigara Fiyatlarına Dev Zam Gelecek

  • Maktu Vergi Artışı: Mevcut maktu vergi 1.4249 TL/paket iken beklenen zamla 1.7099 TL/paket olacak.

  • Ek Maktu Vergi: Mevcut 48 TL olan ek maktu verginin %20 artışla 58 TL’ye çıkması öngörülüyor.

  • Perakende Satış Fiyatı: Bu vergi artışları sonucunda en ucuz sigara paketinin perakende satış fiyatı 66 TL olacak.

Temmuz ayında beklenen vergi artışlarıyla sigara fiyatları daha da artacak bu durum tüketicilere ek bir ekonomik yük getirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.