Japonya’yı harekete geçiren Afyon olayı nedir?

Japonya’yı harekete geçiren Afyon olayı nedir?
 Yazar / Alanya Medya
Afyon şehrinde neler oluyor öyle? Ta Japonya hükümeti Afyon sayesinde harekete geçti. İşte ayrıntılar.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Üçhöyük'te gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda Türk ve Japon arkeologlar M.Ö. 2350 yılına ait olduğu düşünülen kayıp Puruşhanda kentini keşfettiler.

Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özdemir Koçak ve Japonya'nın Rikkyo ve Hiroshi Üniversitelerinden Prof. Dr. Satoshi Urano'nun liderliğindeki ekip Akad Krallığı dönemine ait önemli buluntulara ulaştı.

Prof. Dr. Urano bu alanın Akarçay Havzası'nın en önemli arkeolojik yerleşimlerinden biri olduğunu vurgularken Japon hükümetinden kazılar için fon talep etmeye başladıklarını belirtti.

Keşfedilen bulgular Puruşhanda'nın bu bölgede yer aldığını kanıtlamaya yönelik çalışmaları güçlendirmekte.

Japonya'dan daha fazla arkeolog ve öğrencinin bu kazılara dahil edileceği ve bu ortak çalışmaların gelecek yıllarda artarak devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Bu çalışmaların bulgularına dayalı olarak akademik bir makalenin ön raporu hazırlanmaya başlandı.

Bu keşif Türk-Japon arkeolojik iş birliğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirilirken ilerleyen süreçte daha geniş kapsamlı araştırmaların da yapılması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.