MEMURLAR beklenen 100 de 10 Refah Zammı Son gelişmeleri

MEMURLAR beklenen 100 de 10 Refah Zammı Son gelişmeleri
Memurların beklentilerinde yer alan o yüzde 10 refah payı için belirtilen o gelişmeler aşağıdaki gibi cereyan edecektir işte detaylar.

Son günlerde kamuoyunun merakla beklediği konular arasında yer alan o sendika belirlenen zam oranları yetersiz bulunması durumu nedeniyle talep sonrası maaş otuz sekiz bin gibi bir rakama tekabül etmiştir. Sonrasında ise yapılan yüzde on dokuzluk zam sonrası ise yaklaşık 45 bin gibi bir rakama çıktıktan sonra yüzde on refah payı ise bu maaşı tamı tamına 49 bin gibi bir rakama eriştirmiştir.

07 Temmuz 2024 Pazar günü memur sendikaları belirlenen %19.31'lik zam oranını yetersiz bularak %10 ek refah payı zammı talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda şu anda 38 bin lira maaş alan bir memurun maaşı %19.31 zamla birlikte 45 bin liraya çıkarken ek %10 refah payı zammı ile 49 bin liraya yükselecekti. Kamu tasarruf tedbirleri nedeniyle bu ek zam ve refah payı artışı memurlar ve emekliler için bu yıl uygulanmayacak. Bir sonraki zam dönemi Ocak ayında olmasına rağmen tasarruf tedbirlerinin üç yıl süreceği göz önüne alındığında Ocak ayında da refah payı artışı beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.