Alanya'ya betondan ziyade sanat eli değmeli

Alanya'ya betondan ziyade sanat eli değmeli
Unutulmamalıdır ki gelişim ve dönüşüm süreklidir. Başarmış olanları taklit etmenin ziyaretinde başarmış olanların yolundan gitmek bizi çok şey sağlar. Özellikle Barcelona gibi Napoli gibi Turizm potansiyeli yüksek şehirlerden önemli eksiklerimizden bir tanesi de sanattır.

Şöyle bir sahillerimize bakın. Parklar var plajlar var büfeler var restoranlar var. Lakin estetik duygusundan yoksun inşa edilmiş çok sayıda yapı da görülecektir.

Şimdi sizlere Barcelona'daki Gaudi Parkı örnek vereceğim. İsteyenler internetten araştırsınlar baksınlar. Hele La Sagrada Familia gibi bir şaheseri hiç hesaba katmıyorum bile. Heykeller yol kenarlarındaki estetik yapıda ve mimaride binalar. Bunlar bizde yok. Ama bakıldığında bizde güzel sanatlar lisesinden tutun da konservatuara kadar birçok sanat alanı ve eğitimi verilmektedir.

Mimarlık fakültelerimiz de var. Ancak derin bir kültüre sahip olan bu topraklarda Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve batı esintileri taşıyan binalar ve eserler yapılamaz mı? Ülkemizde bunun birçok örneği bulunmasına rağmen ilçemizde inşa parklardan toplumsal alanlara varana kadar bu estetik duygusu neden yansıtılmıyor? İşte o zaman görülmeye değer sadece denizimizin ve doğal güzelliklerimizin olmadığı anlaşılır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.