İlk kez ehliyet alacak olanlar yaşınız gençse çabucak sahip olacaksınız

İlk kez ehliyet alacak olanlar yaşınız gençse çabucak sahip olacaksınız
Yeni düzenlemelerle birlikte genç sürücü adayları, daha esnek şartlarla ve daha erken yaşlarda ehliyet sahibi olabilecek. D sınıfı ehliyet için yaş sınırı 26'dan 24'e düşürüldü. M, A1, B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 16, A2, B, BE ve küçük ticari araçlar için yaş sınırı 18, ağır motosiklet sınıfı (A) için yaş sınırı 20 olarak belirlendi. Kamyon ve ticari araçlar için yaş sınırı 21, otobüs ve otobüs+römork kullanımı için yaş sınırı ise 24 olarak belirlendi. Tüm detaylar...

İlk kez ehliyet alımında yapılan yeni düzenlemeler gereği özellikle genç sürücü adaylarını sevindiren bir haber oldu.

Artık genç sürücüler daha esnek şartlarla ve daha erken yaşlarda ehliyet sahibi olacaklar.

İlk kez ehliyet alımında yeni düzenlemeler sürücü kurslarından ders saatlerine sınav tarihlerinden yaş sınırlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Özellikle D sınıfı ehliyet için uygulanan yaş sınırı 26'dan 24'e düşürüldü. M A1 B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 16 A2 B BE ve küçük ticari araçlar için yaş sınırı 18 ağır motosiklet sınıfı (A) için yaş sınırı 20 olarak belirlendi.

Kamyon ve ticari araçlar için yaş sınırı 21 otobüs ve otobüs+römork kullanımı için yaş sınırı ise 24 olarak güncellendi.

İlk kez ehliyet alımında ki bu önemli değişiklikler genç sürücülerin daha erken yaşlarda ehliyet alarak trafiğe çıkmalarına kapı açmış oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.