Polis olmak için kaç ham puan almak gerekiyor?

Polis olmak için kaç ham puan almak gerekiyor?
2024 YKS'ye hazırlanan polis adayları dikkat! PMYO başvurusu için TYT'den en az 250 puan almanız gerekiyor. Şehit ve Emniyet mensubu yakınları için bu puan 200'e düşüyor. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise mezunu olmak ve belirli yaş ve boy kriterlerini karşılamak var. Komiser yardımcısı olmak isteyenler için TYT ve AYT şart. YKS puanlarınız, polislik hayalinizi gerçekleştirmek için belirleyici olacak.

Türkiye'de polis olmak isteyen binlerce genç Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanırken sizler için polis olmanın gerekliliklerini araştırdık. 2024 YKS kapsamında PMYO için TYT oturumundan en az 250 ham puan almanız gerektiğini bilmelisiniz. Şehit-görev malulü yakınları ve Emniyet Teşkilatı çalışanlarının çocukları için bu puan 200 olarak belirlenmiştir.

Polis olmak için başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız lise veya dengi okul mezunu olmanız TYT'den en az 250 puan almanız belirli yaş ve boy kriterlerini karşılamanız bulunmaktadır. Ayrıca komiser yardımcısı alımı için de TYT ve AYT'ye girmiş olmanız gerekmektedir. YKS'den alacağınız puanlar polislik hayalinizi gerçekleştirmenizde kritik bir rol oynayacaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.