Bilgisayarı böyle kullan gözlerin etkilenmesin

Bilgisayarı böyle kullan gözlerin etkilenmesin
Hepimiz iyi ya da kötü bir şekilde bilgisayarla haşir neşir oluyoruz ve bu da gün içinde bizim gözlerimizin olumsuz şekilde etkilenmesini sağlıyor. Peki bilgisayar kullanırken gözlerin daha az etkilenmesi için yapılması gerekenleri biliyor muyuz işte detaylar.

Bilgisayar kullanımına bağlı göz yorgunluğu bilgisayar ekranları akıllı telefonlar video oyunları gibi dijital araçlara uzun süre maruz kalmanın neden olduğu bir durumdur. Bu durum gözlerde kuruluk ve yorgunluğa yol açabilir. Araştırmalar bu tür aktiviteler sırasında normalden daha az göz kırptığımızı ortaya koymaktadır.

3D görüntülerken baş ağrısı ve mide bulantısı gibi sorunlar da göz yorgunluğunun bir göstergesi olabilir. Göz yorgunluğunu azaltmak için bilgisayar ekranından uygun mesafede oturmak ekranı göz hizasına ayarlamak doğru aydınlatma ve ekran filtreleri kullanmak önerilir.

Gözler normalde dakikada 18 kez kırparken bu süre dijital ekranlar önünde yarı yarıya azalmaktadır. Bu durum gözlerin kurumasına ve yorulmasına yol açabilir.

3D görüntülerken baş ağrısı veya mide bulantısı gibi sorunlar ortaya çıkabilir bu da odaklanma ve derinlik algısında zorluk yaşandığını gösterebilir. Uzun süreli okuma yazma veya yakından çalışma da göz yorgunluğuna katkıda bulunabilir.

Göz yorgunluğunu azaltmak için bilgisayar ekranından uygun uzaklıkta oturmalı ekranı göz hizanızın altına ayarlamalı doğru aydınlatma sağlamalı ve ekran filtresi kullanmalısınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.