Kuran’da adı geçiyor ve Sıklıkla Çinli çok tüketiyor...

Kuran’da adı geçiyor ve Sıklıkla Çinli çok tüketiyor...
Pek çok sağlığa yararlı besin vardır ve özellikle Çinliler bu tür besinlerin tüketimine büyük önem verirler. Kur'an'ın da işaret ettiği bir besin Çinliler tarafından çayı yapılarak tüketilir. Hem lezzetli hem de sağlığa faydalı olan bu mucize besin şifasıyla öne çıkar.

Mutfakta lezzet verici bir baharat olarak hem de geleneksel tıpta binlerce yıldır kullanılan çeşitli sağlık faydaları sunan bir bitkidir. Güçlü antiinflamatuar özellikleri ile eklem ağrıları ve iltihaplanmayı azaltır mide bulantısı ve sindirim sorunlarına iyi gelir. m

Metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne yardımcı olur bağışıklık sistemini güçlendirir kan şekerini dengeleyebilir ve kalp sağlığını destekleyerek kolesterol seviyelerini düzenler.

Zencefil öksürük kesici ve balgam söktürücü özellikleri ile solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletebilir. Zencefil çayı özellikle Çinliler arasında popülerdir ve evde kolayca hazırlanabilir. Kur'an'da İnsan Suresi 17. ayette bahsedilmiştir.

Not: Sağlık sorunları olanlar doktorunun onayını alsın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.