Kurban Bayramı İşte Rigor Mortis Uyarısı…

Kurban Bayramı İşte Rigor Mortis Uyarısı…
Diyetisyenler Kurban Bayramı öncesinde halkı 'ölüm katılığı' olarak bilinen 'rigor mortis' konusunda uyarmaktadır. İşte nedir bu rigor mortis ve neden dikkat edilmeli konunun detayları şu şekildedir.

Kurban Bayramı severek et yenilen ve bazen beklenmeden etlerin bir an önce ateşe atıldığı güzel anları da kapsar. Fakat bu haberimizde sizler için kesinlikle önemli bazı hususlardan bahsetmek isteriz. Bayram öncesi 'rigor mortis' konusunda bazı genel uyarılar var. Et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtilmektedir.

Sağlık açısından özellikle kalp diyabet ve yüksek tansiyon hastalarının et tüketimini haftada ortalama 200 gramla sınırlamaları ve doktor önerilerine uymaları gerektiğini vurgulanmaktadır. Eti tek porsiyonluk paketlerde saklamanın ve dondurup tekrar çözmenin gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini söylenmektedir.

Etin kesildikten sonra 12-24 saat dinlendirilmesinin sindirimi kolaylaştıracağını belirtilmektedir. Bayramda su tüketiminin arttırılması etin fırın ızgara veya haşlama yöntemleriyle pişirilmesi ve ağır tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Not: Bu bir sağlık tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.