Para Biriktirme Uyku Düzenlerini Etkiliyor

Para Biriktirme Uyku Düzenlerini Etkiliyor
Yapılan araştırmalara göre Para uyku düzeni konusunda para biriktirmenin bile bir yerinin olduğu saptanmıştır işte detaylar.

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi Kişisel Finans Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırma düzenli para biriktirmenin insanların rahat ve düzenli uyumasına yardımcı olduğunu ortaya koydu.

Para araştırmada tasarruf yapmanın kişilerin maddi konularda daha az kaygı duymasına olanak sağladığı ve bu sayede borç sıkıntısı yaşamadan ya da beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olarak yaşam kalitesini artırdığı belirtildi.

Ufak miktarların bile aylık olarak biriktirilmesinin ruh sağlığına olumlu etkileri olduğu ve bu kişilerin stressiz bir şekilde düzenli uyku alışkanlığı kazandıkları vurgulandı.

Para ile işe nedenli şeyler yapılabilir siz düşünün. "Kenarda param var" düşüncesinin bireylerin günlük yaşamlarında daha iyimser olmalarını sağladığı ve düşük gelirli insanların para biriktirdiklerinde tasarruf yapmayan zenginlerle aynı oranda memnuniyet duydukları ifade edildi.

Para araştırmada tasarruf yapmanın günümüzde zor bir durum olduğu ve her 10 kişiden 6'sının bu alışkanlığa sahip olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.