Ünü pek Büyük Yalnız o şehrin dağlarında yer alıyor Kilosu 200 TL

Ünü pek Büyük Yalnız o şehrin dağlarında yer alıyor Kilosu 200 TL
Antalya Akseki ilçesinde Toros Dağları'ndaki andız ağaçlarının kozalaklarından yapılan pekmez birçok hastalığa iyi geldiği düşünüldüğü için popüler durumda. Hal böyle olunca bu pekmezin kilogramı 200 TL'ye satılmaya devam ediyor. İşte konu ayrıntıları.

Toros Dağlarından toplanan andız ağaçlarının kozalaklarından elde edilen andız pekmezi Halil Erdoğan tarafından Kuyucak Mahallesinde üretiliyor. Kozalaklar kırma makinesinde kırıldıktan sonra ıslatılarak şırası çıkarılıyor ve 120 derecede yaklaşık 15 saat kaynatılarak pekmez haline getiriliyor. Tamamen doğal olan bu pekmez birçok sağlık sorununa iyi gelmesiyle biliniyor ve kilogramı 200 TL fiyata satılıyor.

Üretimi yapanlar yıllık 2 ton üretim yaptığını ve pekmezin özellikle Torosların yüksek rakımlı bölgelerinden toplandığını belirtiyor. Üretici bu pekmezin yapımının zahmetli olduğunu kozalakların kırma makinesinde kırıldıktan sonra şırahane ortamında iki gün ıslatıldığını ardından yüz yirmi derece ateşte yaklaşık on beş saat kaynatıldığını belirtmiştir.

Toros Dağları’nın bin beş yüz ve iki bin metre rakımlarından toplanan doğal andız pekmezi kesinlikle faydalı olduğunu belirtilmiştir. Bunun yanında eğer sağlık problemleri olduğunu düşünen veya mevcut halde olanlar varsa bu güzel şifayı kullanmadan önce doktoruna ve uzmanına danışmasında yarar olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.