Bunaltıcı Sıcaklar Yerini Sağanağa Bırakacak! İşte haberin ayrıntıları

Bunaltıcı Sıcaklar Yerini Sağanağa Bırakacak! İşte haberin ayrıntıları
 Yazar / Alanya Medya
Son günlerde sıcak havanın ayyuka çıktığı günlerden nihayet serin sağanakların da olduğu havalara geçiş yapacağız işte ayrıntılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre ülkemizde sıcak hava dalgası etkisini sürdürürken belirli bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinin parçalı ve az bulutlu olacağı bu akşam ve gece saatlerinde Osmaniye'nin kuzeyi ile Kahramanmaraş'ın güney kesimlerinde yarın öğle saatlerinde ise Bingöl Muş Bitlis Van ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmezken Akdeniz ve Ege kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde ise normaller civarında seyredeceği belirtiliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden esecek olup Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif Marmara Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bu bölgelerde kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Marmara Bölgesi'nde rüzgarın özellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken hava durumu genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Ege Bölgesi'nde de benzer şekilde az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor ancak Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde ise doğu kesimlerde yer yer parçalı bulutlu hava görülürken Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın bazı kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu Batı Karadeniz Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak Batı Karadeniz kıyılarında rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Bingöl Muş Bitlis Van ve Hakkari çevrelerinde yarın öğle saatlerinde sağanak yağışlar etkili olacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor sıcaklıklar Diyarbakır Gaziantep Siirt ve Şanlıurfa gibi şehirlerde yüksek seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu uyarıları doğrultusunda özellikle kuvvetli rüzgarların beklendiği bölgelerde yaşayanların tedbirli olmaları önem arz ediyor.

Sıcak hava dalgasının etkisini sürdürdüğü bu dönemde vatandaşların sıcaklıklar ve olası meteorolojik olaylar hakkında bilgilendirilmesi ve gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor. Ülke genelinde hava durumu bu şekilde seyrederken yerel sağanak yağışların ve kuvvetli rüzgarların özellikle belirtilen bölgelerde dikkatle takip edilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.