Memurlarda İzinlerde %50 Artış!

Memurlarda İzinlerde %50 Artış!
 Yazar / Alanya Medya
Memurluk yapanların izinlerinde artık %50 artışa gidiliyor işte detaylar.

Memurların yıllık izin sürelerinde önemli bir iyileştirme yapılması planlanmaktadır ve mevcut durumda 10 yıldan az hizmet süresi olan memurlar 20 gün 10 yıl ve üzeri hizmet süresi olanlar ise 30 gün yıllık izin hakkına sahiptir.

Bu izin süresi hafta sonlarını da kapsadığından memurlar hafta sonları dahil toplam izin süresini kullanmaktadır. Yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte memurların yıllık izinleri sırasında hafta sonlarının izin süresinden düşülmesi planlanmaktadır. Örneğin 30 gün izni olan bir memur 7 hafta sonunu izinden düşüldüğü için bu süreden yalnızca 23 gün yıllık izin kullanacak böylece 7 hafta sonu ekstra izin hakkı kazanacaktır.

Bu düzenleme memurların yıllık izin sürelerinde %50 oranında bir artış anlamına gelmektedir zira bu durumda memurlar yıllık izinlerine ek olarak 14 gün daha izin yapma hakkına sahip olacaklardır. Bu iyileştirme kamuda çalışan memurların izin süresini daha verimli kullanmalarına ve dinlenme sürelerini artırmalarına olanak tanıyacak dolayısıyla memurların iş hayatı ile kişisel hayatları arasındaki dengeyi daha iyi sağlamalarına yardımcı olacaktır. Söz konusu düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle memurların daha fazla izin hakkı kazanacağı ve bu durumun çalışan memurlar tarafından memnuniyetle karşılanacağı öngörülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.