Eşi Vefat etmiş Kadın ödeneği hangi hallerde alır hangi hallerde alamaz

Eşi Vefat etmiş Kadın ödeneği hangi hallerde alır hangi hallerde alamaz
Eşini kaybetmiş kadınların maddi ve manevi destek alabilecekleri çeşitli yardımlardan bahsedilir. Sosyal güvenlik kapsamında sunulan dul maaşı belediyelerin sağladığı gıda ve barınma yardımları psikolojik destek hizmetleri gibi.

Eşini kaybetmiş birinin hangi hallerde eşi vefat eden kadın yardımını alabileceği ve hangi hallerde ise eşi vefat eden kadın devlet yardımını alamayacağı konusunda bilgiler verilmiştir.

Eşi vefat eden kadınlar yardım başvurusunda bulunmak için ikamet ettikleri il veya ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvurabilirler.

Eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım başvurusu yapan hak sahipleri aylık 1000 TL olmak üzere iki ayda bir toplam 2000 TL ödeme alabilirler.

Eşinden boşanan biri "Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımdan faydalanamaz. Bu yardımdan faydalanmak için son resmi nikâhlı eşin vefat etmiş olması gerekmektedir.

Eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım her ay için hesaplanmakta ancak iki ayda bir hesaplara yatırılmaktadır. Bu nedenle geçen ay yardım aldıysanız bu ay almanız beklenmez.

Dini nikâhla evli olan eşinizin vefat etmesi durumunda Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımdan faydalanamazsınız. Bu yardımdan yararlanabilmek için kişinin son resmi nikâhlı eşinin vefat etmiş olması gerekmektedir.

Eski eşim vefat etti ve ben evlendim. Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımdan faydalanabilir miyim? Hayır eşi vefat etmiş ve sonrasında yeniden evlenmiş kişiler bu yardımdan faydalanamaz.

Eşinizin vefat etmesi durumunda dini nikâhla biriyle yaşıyorsanız Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımdan faydalanamazsınız.

Eğer eşiniz vefat etti ve şu anda başka birisiyle yaşıyorsanız eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım kesilir.

Sigortalı olarak bir işe başlayan vatandaşlar sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi oldukları için "Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımlardan" faydalanamaz.

Muhtaçlık durumunun ortadan kalkması bu yardımı almaya engeldir.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımdan faydalanan kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda uygun bulunursa aynı zamanda Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) ve Şartlı Sağlık Yardımından (ŞSY) da faydalanabilir.

2022 Engelli Yardımından faydalanıyorsanız Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardım'dan yararlanamazsınız. İkisinden birini tercih etmeniz gerekmektedir.

Adres değişikliği yaptıktan sonra yeni ikametgâhınızın bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bu değişikliği bildirip dosya transfer işleminin yapılması gerekmektedir. Bu adım tamamlanmadığı için yardımınızı alamıyor olabilirsiniz.

Eşi vefat eden kadınlar temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım talebinde bulunmak için ikamet ettikleri il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvurabilirler.

Eşi vefat eden kadınlara yönelik yardımlarda hak sahibi kadınların medeni durumlarındaki değişiklikler her ay sistemden yapılan sorgulamalar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı görevlilerinin gerçekleştirdiği sosyal incelemeler ile takip edilir.

Eşi vefat eden kadınlara yönelik yardımdan faydalanıyorsanız temel ihtiyaçlarınızın karşılanması için ikamet ettiğiniz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapabilirsiniz.

Bu yardımdan faydalanamazsınız. Çünkü hane içinde sosyal güvencesi olan bir birey bulunmamalıdır.

Eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım başvurusunun sonucunu öğrenmek için SYD Vakfından bilgi alınabilir veya 144 Alo Sosyal Yardım hattı aranabilir.

Çocuğu başka bir hanede yaşayan ve çocuğu üzerinden sağlık hizmeti alan bir kadın Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardımdan yararlanabilir. Aynı hanede yaşamamak bu yardımı almaya engel değildir.

Kaynak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.