Maya yoksa hiç dert etmeyin ondan 15 tane eklemek yeterli

Maya yoksa hiç dert etmeyin ondan 15 tane eklemek yeterli
Yoğurt, yüksek besin değeriyle öne çıkan bir gıdadır. Hazır yoğurt tüketmek istemeyenler evde süt ve maya kullanarak kendi yoğurtlarını yapabilirler. Eğer evde yoğurt mayanız yoksa içine ekleyeceğiniz bir malzeme ile taş gibi yoğurt yapabilirsiniz.

Yoğurt yaparken maya yoksa süte 15 nohut ekleyerek taş gibi yoğurt elde edebilirsiniz. Nohutları cam bir kavanoza koyup üzerine kaynatılmış süt dökerek bir gün bekletin ve üstte biriken suyu maya olarak kullanın. Bu yöntemin başarılı olması zaman alabilir. Yoğurt mayalarken taze kaliteli ve pastörize edilmemiş süt kullanın sütü kaynatırken sürekli karıştırarak yanmasını önleyin.

Sütü ılıtmak için parmağınızın dayanabileceği sıcaklığa getirin canlı kültür içeren kaliteli bir maya seçin ve fermantasyon süresini kontrol edin. İlk denemede başarılı olamasanız da deneyimle daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Evde yoğurt mayası olmadan yoğurt yapmak için bir bardak süte yaklaşık 15 adet nohut eklenerek doğal maya elde edilebilir. Nohutlar cam bir kavanoza konup üzerine kaynamış süt dökülerek karışım bir gün boyunca bezle sarılır.

Kapalı bir fırında bekletilir. Bu sürecin sonunda üstte biriken su maya olarak kullanılabilir. İlk denemede başarılı olamazsanız endişelenmeyin; zamanla organik maya tutacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.