83 ya da 82 oluyor 2 İlçe İl olacak Antalyam

83 ya da 82 oluyor 2 İlçe İl olacak Antalyam
Türkiye'nin medarı iftarı Antalya sadece turizm de değil her yönüyle dünya şehri olmaya aday ve her anlamda beklentilerin ötesinde bir şehir olduğunu kanıtlamaya devam ediyor işte detaylar.

Antalya güzel şehir aslında Türkiye de bir çok şehrin ilçelerinden hak edenler var elbette ve senin gibi onlarda yeni plaka koduyla sahne almak için can atıyor işte detaylar.

Antalya'nın Alanya ve Manavgat ilçeleri il statüsüne kavuşarak 82 ve 83 numaralı plakaları alacak ve ilçeler turizm tarım ve ticaret alanlarında büyük ekonomik potansiyele sahip olup bölgesel kalkınmaya önemli katkıda bulunacaklar.

Alanya ve Manavgat Antalya'nın en kalabalık ve sürekli büyüyen ilçeleri olup gelişmiş ulaşım ağları ve altyapıları il olmalarını destekleyen önemli faktörler arasında Türkiye genelinde il olma potansiyeline sahip diğer ilçeler arasında Şanlıurfa'dan Siverek Hatay'dan İskenderun var.

Balıkesir'den Bandırma ve Edremit Manisa'dan Akhisar Şırnak'tan Cizre Tekirdağ'dan Çorlu Kahramanmaraş'tan Elbistan Konya'dan Ereğli Diyarbakır'dan Ergani Muğla'dan Fethiye Hakkari'den Yüksekova Bursa'dan İnegöl Adıyaman'dan Kahta Mardin'den Midyat Kırklareli şehrinden Lüleburgaz Ordu'dan Ünye Aydın'dan Nazilli Adana'dan Kozan var.

Ankara'dan Polatlı Van'dan Erciş ve Mersin'den Tarsus bulunuyor. Bu ilçeler de çeşitli ekonomik ve coğrafi avantajlara sahip olup il olma kriterlerini karşılayarak bölgesel gelişime katkı sağlamaya adaydır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.