Alanya'da kaç bin Rus yaşıyor, sayılar şaşırttı

Alanya'da kaç bin Rus yaşıyor, sayılar şaşırttı
Gerek doğası gerekse iklimi ile Alanya turizm sektörüne girdiği günden bu yana Rus turistlerin tatil için uğrak mekanı haline geldi. Rus vatandaşları artık sadece turizm için değil aynı zamanda kalıcı olarak yaşamak için de Alanya'yı tercih ediyor. İşte Alanya'ya yerleşen Rus vatandaşlarının sayısı...

Son zamanlarda gerek konut alımı ile gerekse iş kurarak Alanya'ya yerleşen Rus vatandaşlarının sayısında büyük bir artış yaşanmıştır. Alanya Rus vatandaşları tarafından yoğun bir biçimde tatil için her yaz kullanılan önemli rotalardan biridir. Her yıl turlarla ilçemize gelen Rus turistleri bacasız sanayi turizm gelirlerinin önemli bir kısmını sağlamaktadır.

Gerek iklimi, gerekse tabiatı ile Rus turistlerin büyük ilgisini çeken Alanya'nın nüfusu 364 bin civarındadır. İlçemizde yerleşik hayata geçmiş olan Rus vatandaşlarının sayısı ise 60 bin civarındadır. İlçemizin 6'da 1'i Rus vatandaşlardan oluşmaktadır.

Alanya sahip olduğu potansiyel ve imkanları ile yaz kış bütün imkanları bünyesinde barındıran bir kent olması sebebiyle hızla gelişmektedir. Önümüzdeki yıllarda ilçemizde yerleşik hayata geçen Rus vatandaşı sayısının daha da artacağı öngörülmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.