Alanya’da yol kenarında yetişiyor! Limondan fazla C vitamini deposu!

Alanya’da yol kenarında yetişiyor! Limondan fazla C vitamini deposu!
 Yazar / Alanya Medya
Bilim insanları şaşkın Akdeniz Bölgesi'nde yetiştiriciliği yapılan o meyve 40 derece sıcaklığa dayanabiliyor. Alanya bölgesinde yol kenarında dahi görülebilen yüksek ısıya dayanıklı faydası ile şaşırtan işte o meyve

Limondan portakaldan bile daha çok C vitamini deposu o meyve doğanın insanlığa verdiği bir mucize… İçinde bulunan vitamin ve mineraller vücuda zenginlik katıyor. Halk arasında dikenli incir adıyla anılan bu meyvenin asıl adı Frenk İnciri.

Antioksidan açısından zengin olan Frenk İnciri vücuttaki hücreleri serbest radikallerin zararlarından koruyor. Yüksek C vitamini oranı içermesi nedeniyle bağışıklık kuvvetlendiriyor. Özellikle kış mevsiminde yaşanabilecek hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor.

Vücuda enerji veren, sabah yorgunluğundan kurtaran potasyum ve kalsiyum deposu Frenk İnciri kemik sağlığını da koruyor. Alanya'da hemen her noktada rahatlıkla görülebilecek 40 derece sıcaklıklara dayanan bu meyve amino asitler açısından da oldukça zengindir. Bu sayede cildin daha yavaş yaşlanmasını sağlar, cilt maskesi olarak dahi kullanılabilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.