Çalışmalar sonuç verdi, Antalya rekor kırdı

Çalışmalar sonuç verdi, Antalya rekor kırdı
Son yıllarda ülke genelinde gündem konularından biri olan caretta caretta kaplumbağalarının nesillerini korumak amacıyla ilimizde alınan tedbirler işe yaradı. Antalya rekor kırdı.

Antalya'nın Kızılot bölgesinde, caretta carettaların yuva sayısı bu sene tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 2023 yılı Ağustos ayında 1600 olarak tespit edilen yuva sayısı, 2024 yılında şimdiden 1800'e çıktı ve söz konusu yuva sayılarının 2500'e ulaşması bekleniyor.

Manavgat’taki Kızılot Sahili’nde görev yapan ekipler, her gün kilometrelerce kumsalı inceleyerek yuvaları tespit ediyor. Kaplumbağaların yuvaları tahta çubuklar ve uyarıcı levhalarla koruma altına alıyor. Ayrıca yuvalara bilgi içeren çubuklar yerleştiriliyor ve GPRS ile işaretleme yapılıyor.

Yumurtalarından dışarı çıkan yavru caretta carettalar da kumdan çıkmaya başladı ve mavi sulara kavuşmak için zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Uzmanlar havaların bu sene daha sıcak olması sebebiyle kaplumbağaların erkenden yuvalarından çıktığına dikkat çekiyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.