Düşüş dipte en dibe ilerliyor ALANYA

Düşüş dipte en dibe ilerliyor ALANYA
Alanya şehrimiz Türkiye turizm şehirleri arasında en köklü ek kaliteli olanıdır ve her zaman da öyle olmaya devam ediyor fakat bu yıl belli başlı kriterler bazılarının yanlış fiyat politikaları belli şeyleri değiştirdi işte detaylar.

Alanya şehri güzel yer turizm cenneti diye nitelendirdiğimiz yer de artık yapraklar havadan yere doğru düşüyor ve hiçbir şey eskisi görünmemeye başladı en kötüsü de fatura erken çıkmışa benziyor o pahalılığın bir faturası olmalıydı ve çıktı bile işte detaylar.

Türkiye'de turizm sektörü, yüksek fiyatlar ve pahalılık algısı nedeniyle bu sezon ciddi bir düşüş yaşıyor. Otel doluluk oranları geçen yıla göre %30, yeme-içme sektöründeki kayıplar %50'yi geçti. Yerli turistler yüksek fiyatlar nedeniyle Yunan adalarını tercih ederken, Antalya'da doluluk oranları geçen yılın %30-35 gerisinde kaldı. Rusya-Ukrayna savaşı da turizmi olumsuz etkilerken, son dakika rezervasyonlarında bile düşüş yaşanıyor. Sektör temsilcileri, bu sezonun "direkten dönmeyeceğini" ve durumun ciddi olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.